ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

Έχετε ολοκληρώσει την επιλογή των επίπλων και μένει ένα σημαντικό κομμάτι του χώρου, οι κουρτίνες.
Πως τις επιλέγουμε και πως τις τοποθετούμε στο χώρο;



Όταν επιλέγουμε μια κουρτίνα πρέπει πρώτα από όλα να έχουμε στο νου μας πόσο φως μπαίνει από τα ανοίγματα, πόσο μεγάλος είναι ο χώρος και έπειτα το στυλ που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Το φως, εάν είναι υπερβολικό, θα πρέπει να σας οδηγήσει στην επιλογή πιο πυκνών υφασμάτων, ίσως και στην επιλογή διπλής κουρτίνας. Σε αντίθετη περίπτωση επιλέξτε λεπτά υφάσματα.

Το μέγεθος του χώρου, από την άλλη, παίζει ρόλο στην επιλογή, αφού σε ένα μεγάλο δωμάτιο ταιριάζουν πιο πολύ οι βαριές και πλούσιες κουρτίνες, από ότι σε ένα μικρό όπου δε θα "φανούν".

Το στυλ της κουρτίνας καλό θα ήταν να ακολουθήσει το ύφος της υπόλοιπης διακόσμησης του χώρου, αλλά και τη χρωματική του παλέτα.

Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι να κρεμάσετε μια κουρτίνα. Είτε με κρίκους ενσωματωμένους στο ύφασμα (trucks), είτε με τα παραδοσιακά γαντζάκια σε συνδυασμό με αμερικανική ραφή, αλλά και πολλούς άλλους τρόπους.
Ενδεικτικά σας παραθέτουμε κάποιους.

Α. TRUCKS

Β. ΡΑΦΗ "ΣΩΛΗΝΑ" : Ενδείκνυται σε κουρτίνες που δεν ανοίγουν συχνά.


 Γ. ΚΡΙΚΟΙ

 Δ. ΚΟΥΦΟΠΙΕΤΑ




 Ε. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΡΑΦΗ

ΣΤ. ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΡΑΝΤΕΣ

Μια κουρτίνα που ακουμπά ελαφρώς το πάτωμα δημιουργεί αίσθηση πολυτέλειας. 
Εάν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή του επισκέπτη χρησιμοποιείστε ένα πιο έντονο χρώμα ή κάποιο που θα κάνει έντονη αντίθεση με τα χρώματα στον υπόλοιπο χώρο.

Οι κουρτίνες, επίσης, δεν είναι απαραίτητο απλά να κρέμονται από το κουρτινόξυλο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες πιάστρες και να δεθεί με διάφορους τρόπους.












Εάν θέλετε ένα πιο βιομηχανικό στυλ μπορείτε να διαλέξετε κάποιο υφασμάτινο, μεταλλικό - αλουμινένιο ή πλαστικό στόρι ή ένα απλό μονόχρωμο ρόμαν.



Δείτε κάποιες φωτογραφίες χώρων με κουρτίνες και άλλα είδη σκίασης.


















Πηγές φωτογραφιών:
afaeryorchardproject.blogspot.com / alamedaelder.com / attica.olx.gr / avantiblindsandcurtains.com / decofairy.wordpress.com / decoration0.com / decoration0.com1 / DECORATIONTRENDY.COM / drapes-designs.co.uk / elita.philenews.com / followpics.net / homepic.net / joytv.gr / jsdpn.com / kourtines.org / little-inspirations.blogspot.com / northtryon.com / oikosimo.com.gr / pambaboma.blogspot.com / plessascarpet.gr / quakerrose.com / vintiquitiesmuse.blogspot.com / www.3dayblinds.com / www.audrineta.lt / www.ebay.com / www.etsy.com / www.freesharing.org / www.inside-storey.co.uk / www.katalogos-kritis.gr / www.mmc.gr / www.naoussa-strom.gr / www.newhome.com.gr / www.prodromidis.gr / www.sophisticatedyellow.com / www.wayfair.com / www.xfloor.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου