ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟ 2016

Κάθε χρόνο βλέπουμε στις πασαρέλες το τι θα φορεθεί τον επόμενο. Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε τι που έχει να κάνει με το design, είτε αυτό είναι χρηστικό αντικείμενο είτε είναι διακόσμηση εσωτερικού χώρου. 


Οι φετινές εκθέσεις μας έφεραν πολλά και ενδιαφέροντα.

Έντονες αντιθέσεις, το κλασσικό γκρι, σκούρο λαδί και μπλε, αλλά και απαλές χρωματικές παλέτες, ρετρό στυλ από τις δεκαετίες του '50 έως του '70, ακόμα και του '80, φυσικά υλικά και πολλά άλλα.
Ας δούμε αυτές τις τάσεις αναλυτικά.

Το ζευγάρωμα του λευκού με το μαύρο ήταν μια κλασσική αξία. Και το 2016 θα το δούμε σχεδόν παντού.




Ο συνδυασμός αυτών των δύο με άλλα έντονα χρώματα (π.χ. κίτρινο, μπλε κλπ), ώστε να δημιουργηθεί μια έντονη αντίθεση, είναι η πιο hot τάση του 2016.

Από την άλλη, οι παλ γήινες αποχρώσεις θα χρησιμοποιηθούν για να δώσουν μια πινελιά πολυτέλειας.

Οι αποχρώσεις του ροζ και του ροδακινί είναι must.

Όπως και τα βασικά χρώματα σε ήπιους τόνους.

Και φυσικά, όπως είδατε, όλα συνοδεύονται από το γκρι, που και φέτος κυριαρχεί.

Ένας χρωματικός συνδυασμός, που θα κάνει αίσθηση στις εκθέσεις για το 2016, είναι εκείνος μεταξύ του έντονου μπλε με το λαδί.


Μια δυνατή τάση είναι η χρήση των φυσικών υλικών, τα οποία πλέον είναι εμφανή, τόσο στις κατασκευές όσο στα έπιπλα και αντικείμενα. Ο χαλκός, το μάρμαρο, το ξύλο, το γυμνό τσιμέντο επιστρέφουν.





Κάτι ακόμα που θα δούμε είναι η εισαγωγή του έξω μέσα. Η χρήση αληθινών φυτών, αλλά και η αξιοποίηση ή δημιουργία ακόμα και μικρών κήπων στο εσωτερικό, ως συνέχεια του έξω.



Η επιστροφή, για μια ακόμα φορά, στο design προηγούμενων δεκαετιών το 2016, φέρνει αναπαραγωγή φορμών και στυλ που είχαμε δει παλαιότερα.



Αυτό που παραμένει από το 2015 και θα το δούμε και στο 2016 είναι τα πολυχρηστικά αντικείμενα. Οι απαιτήσεις των χρηστών των οικιακών επίπλων αυξάνονται αντιδιαμετρικά με τους χώρους στους οποίους ζουν.


Η μεγάλη αλλαγή, από την άλλη, στην κατοικία έρχεται στο χώρο του μπάνιου. Αποκτά μια αίσθηση σπα και μετατρέπεται σε χώρο χαλάρωσης. Θα δούμε, λοιπόν, ακόμα και σκαμπό να τοποθετούνται στο εσωτερικό του.


Η τάση στο φωτισμό περιλαμβάνει ευμεγέθη φωτιστικά, που δεν στερούνται όμως το στυλ.





Τέλος, το τραπέζι γεμίζει από εντυπωσιακά σύνολα πιάτων και ποτηριών, που συνοδεύονται πάντα από μια εντυπωσιακή σύνθεση στο κέντρο.




Πηγή φωτογραφιών
abc-coolpix.net / alightreflection.com / althouse.biz / decorationsuggestions.com / oxygenagency.co.uk / thedecoratingdiva.com / www.advenaes.org / www.decoist.com / www.hgtv.com / www.huffingtonpost.com / www.katrinaleechambers.com / www.lwk-home.com / www.mariakillam.com / www.mindsetreset.net. / www.pinterest.com / www.stuff.co.nz / www.westernlivingmagazine.com / atrapadas-en-libros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου