ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΣΤΥΛ

Άλλοι αγαπούν τις απλές γραμμές. Άλλοι την ποπ αρτ. Άλλοι λατρεύουν να συνδυάζουν στυλ, ανάλογα με τη διάθεσή τους. Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που αγαπούν το κλασσικό. 



Συχνά συνδέεται με την πολυτέλεια. Το κλασσικό στυλ έχει επιρροές από κινήματα όπως το Μπαρόκ, το Ροκοκό, το Ρομαντισμό αλλά και την αρχαιότητα.
Ενδείκνυται, κυρίως, για μεγάλους χώρους, διότι τα έπιπλα, στην πλειοψηφία τους, είναι ογκώδη. 
Τα χρώματα που κυριαρχούν εδώ είναι το χρυσό, το μπεζ, το λαδί, το σκούρο κόκκινο, το σκούρο μπλε και το καφέ. 
Τα υφάσματα είναι μαλακά και βαριά, όπως το βελούδο, το μπροκάρ, το ζακάρ. Βέβαια, πολλές φορές βλέπουμε και το μετάξι.
Τα φωτιστικά είναι φανταχτερά, αφού αποτελούνται από κρύσταλλα.
Στο κλασσικό στυλ βλέπουμε σκαλιστά τμήματα στα έπιπλα, κρεβάτια με κεφαλάρι, περίτεχνες μπαταρίες μπάνιου και πόμολα, γύψινα σε ταβάνια, πολυτελείς ταπετσαρίες, παχιά χαλιά.
Αγαπημένα διακοσμητικά αντικείμενα είναι οι πορσελάνες, οι ταπισερί,  τα πορτατίφ και οι μεγάλοι καθρέφτες με ξύλινες κορνίζες.





















Περάστε το ίδιο στυλ στους χώρους που συνδέονται οπτικά, για καλύτερο αποτέλεσμα. Δώστε προσοχή στην ποσότητα των επίπλων και των αντικειμένων. Μπορεί ο χώρος να φαίνεται ασφυκτικός και η χρήση του να γίνει δύσκολη.

Πηγή φωτογραφιών
1decor.net / decor.966v.com / decoration.amodamaajeevan.com / enhancedhomes.org / homerical.com / mostpp.org / urphomes.net / www.ahomegardenparty.com / www.designingcity.com / www.feedpuzzle.com / www.highwayswest.com / www.home-designing.com / www.housebeautiful.com / www.icresi.com / www.jrnewmedia.com / www.pinterest.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου